Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Tiszasüly község címere
Nagyítsa ki a képet!

Tiszasüly község

(Jász-Nagykun-Szolnok megye)

A község címere: zöld és kék színű vágott, szimmetrikus, háromszög talpú reneszánsz pajzs. A címer mesteralakja: pajzsfőn végigfutó ezüstpólya, mely a pajzs 1/7-e. A pajzsot kettős fekete kontúrú aranykeret veszi körbe, mely a pajzsfőnél megszakad a pajzsfő bal és jobb oldali peremének behajlása miatt.

A pajzsmagasság és szélesség aránya 6:5. A reneszánsz pajzs alatt mindkét végén fodrozódó, ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefark végződésű, arany és kék bevonatú, feketével szegélyezett szalag található. A szalag külső, arany borításán fekete „TISZASÜLY” felirat olvasható.

A pajzsfő függőleges szimmetriatengelyén aranybevonatú, lombos végű (barokk) latin kereszt van. A keresztet bal és jobb oldalon szimmetrikusan lefelé hasító ekevasak ölelik. A pajzsfalon kettő ezüstszínű, fölfelé úszó hal keresztezi egymást. A pajzsot uraló ezüstpólya a község életét mindig is meghatározó Tisza folyó megjelenítője.