Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Tiszabura község címere
Nagyítsa ki a képet!

Tiszabura község

(Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Tiszabura község címere: kék, zöld színű, ezüst hullámvonallal bal harántolt aszimmetrikus tárcsapajzs. A pajzs jobb oldalán íves bemélyedés fölött a pajzs jobb felső csúcsa hátra hajlik. A pajzsot kettő fekete kontúrú, aranykeret veszi körbe. A pajzs felső pereme homorú. A pajzs magasságának és szélességének aránya: 6:5.

A pajzs kék mezejében nyolcágú arany csillag emelkedik a hátrahajló jobb csúcs felé, alatta ezüstszínű hal úszik fölfelé, követve a hullámos haránt vonalat.

A pajzs zöld mezejében csúcsával lefelé irányuló ezüst ekevas fekszik, melynek hosszanti tengelye követi az ezüst hullámvonalat.

A címerpajzs alatt fecskefark végződésű, fekete kontúrú, hullámos szalagon „TISZABURA” felírat olvasható. A szalag kívül arany, belül zöld bevonatú. A felírat zöld, fekete kontúrral. A címerpajzs csúcsával érintkezik a szalaggal.