Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Pusztavám község címere
Nagyítsa ki a képet!

Pusztavám község

(Fejér megye)

Pusztavám község címere pajzs alakú. Az alsó részén zöld mezőben egymást keresztező két fekete bányászkalapács látható - mely a község területén folyó bányászatot kívánja jelképezni.

Ebből a zöld mezőből nő ki a szőlő a pajzs szembe nézeti jobb oldalán, a szőlő gyökerei sárga színűek. A szőlő négy fő gyökere mind ketté ágazik.

A szőlőtőkén öt fürt "piros" szőlő látható zöld levelek között. A szőlővessző a címer kétharmad részéig nyúlik fel - ez a település fő növényét és a mezőgazdaságot jelképezi.

A zöld mező felett egy fehér (ezüst) mező látható, amely domborúan fejeződik be, sárga (arany) a szegélye. A fehér (ezüst) mezőt középen szeli át a kék hullámos sáv - amely a községet kettéosztó Általér "patak" jelképe.

A fehér (ezüst) mező felett a kék mező következik, melyben a fehér (ezüst) domborulat közepén három fa látható, ez a két községet körbefogó Vértes-hegység és az erdőgazdálkodást jelképezi.

A pajzs fehér (ezüst) mezőben végződik, és a község neve fekete nyomtatott betűkkel van felírva.