Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Pula község címere
Nagyítsa ki a képet!

Pula község

(Veszprém megye)

Az Önkormányzat címerének alakja ovális alakú, melyet stilizált zöld színű levél – koszorú övez. A címerben egy álló magvető és egy fa: az alsó harmad barna színű. A fa törzse sötétbarna, levelei zöldek. A magvető színei: fehér ruházat, fehér a magot tartalmazó ruha, barna a kalap és a csizma, a magvető ember testszínű. Az ovális rész felett aranyszínű Mária–korona. A címer körül az 1746-os évszám arany színben, alatta félkör ívben a Pula felirat.

A pajzsra emelt címerképek jelentése:

A címer központi eleme a magvető figurája, ami pontos mása a falu katolikus templomának szószékén lévő fa domborműnek. A címerkép alján lévő dombos alakzat és fa a pulai, erdős-dombos tájat szimbolizálja. Az ovális címert az újratelepítés évszáma övezi. Az ovális rész feletti, aranyszínű Mária–korona a pulaiak mélyen gyökerező katolikus hitére utal.