Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Nóráp község címere
Nagyítsa ki a képet!

Nóráp község

(Veszprém megye)

A címer: hullámos fekete vonallal vágott, ívelt oldalú csücskös pajzs. A felső sárga mezőben Szt. Mihály arkangyal (a község védőszentje) fehér ruhás, vörös köpenyes képe látható. Bal kezében mérleg, jobb kezében pallos. Lábainál zöld színű sárkány. Az alsó kék mezőben lebegő fehér hal. A pajzs alatt két oldalt a pajzs ívét követő két sárga búzakalász.

A címerpajzs felső mezőjében látható Szt. Mihály arkangyal a község védőszentje. A bal kezében látható mérleg az ember cselekedeteinek mérlegelését jelképezi, jobbjában a pallos az igazságosztás szimbólumaként jelenik meg. A sárkány a gonoszságot jelképezi, amit le kell győzni. Az alsó kék mezőben látható hal a község területén található vízi világot jeleníti meg, míg a búzakalász a település lakóinak megélhetési lehetőségeit szimbolizálja.