Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Nagypall község címere
Nagyítsa ki a képet!

Nagypall község

(Baranya megye)

A község címere álló, háromszög alakú hasított pajzs. Kb. két harmad része, a pajzs jobb oldala kék színű. A kb. egy harmadrésznyi bal oldal ezüst (fehér) színű. A jobb oldali kék mezőben a pajzsfő és a pajzsderék elején és közepén három álló búzakalász arany (sárga) színű képe látható, az alatta lévő, lebegő, arany (sárga) színű, élével a pajzs alsó része felé álló ekevasból kinőve. Az ekevas a pajzsderék elején és közepén helyezkedik el, hegyével belóg a pajzsderék ezüst (fehér) színű, hasított bal oldali mezejébe.

Az ezüst (fehér) színű bal oldali mezőben (a pajzsfő hátsó részében és a pajzsderék bal oldali részében) egy zöld színű, álló szív alakú levél található.

A pajzstalp közepén ugyancsak zöld színű, domború ív látható. Az ív kb. a pajzstalp közepének alsó egy harmad részét fedi zöld foltként. Ez az ív, mely a foltot körülhatárolja, a pajzs jobb oldalától a bal oldal hasításáig kissé emelkedik.

A címerpajzs felett ún. csőrös sisak látható. Az arany (sárga) színű sisakon arany (sárga) színű, ötlombú a sisakkorona.

A sisaktakaró a koronából indul ki, kívül kék, belül arany (sárga) színe megegyezik a címerpajzs színével.

A címerpajzs alatt lebegő, íves arany (sárga) színű szalagon kék felirat olvasható, a község neve: Nagypall.