Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Monyoród község címere
Nagyítsa ki a képet!

Monyoród község

(Baranya megye)

A falu címere egyenesen álló, csücskös talpú, kék színű pajzson látható.

Az alapszín felett a pajzstalpot betöltő, a pajzsderékba nyúló, különböző ívű és nagyságú, hármas, tagolt, zöld színű ív látható. E két alapszín felett a címerpajzs többi elemei:

A címerpajzsban a bal derék részbe nyúló, a bal hátsó részt uraló, élével balra néző, álló, lebegő, fehér színű ekevas. Jobbra tőle szinte a pajzstalp közepéből kinövő, a pajzsderék közepén át a pajzsfő közepének tetejéig nyúló, álló, lebegő, aranyszínű, stilizált gabonaszál. Ettől jobbra a pajzsderék és a pajzsfő elején egy aranyszínű szárból, kacsból és fehér színű szőlőszemekből álló stilizált szőlőfürt.

A pajzstalp teljes szélességében (elején, közepén, hátsó részén) végigfutó keskeny, fehér, hullámos sáv, mellyel egybeforrva a monyoródi templom homlokzati részének stilizált álló, fehér körvonala látható. A templom a pajzstalp közepének bal oldalán és a hátsó rész jobb oldalán helyezkedik el.

A címert a lebegő jelképek uralják.

A címerpajzs alatti, középre zárt szalagon áll a felirat (font: hu_Yngreena Bold) a szalag ívét követve a község nevével: MONYORÓD