Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Kisoroszi község címere
Nagyítsa ki a képet!

Kisoroszi község

(Pest megye)

Állított, ovális, kék gyöngysorral övezett pajzsban, csücskös talpú pajzson - kék háttér előtt -, jobbra ugró aranyszínű szarvas, két hátsó lába a Duna két ága által határolt - szarvassal megegyező színű - szigeten áll.

Az ovális és csücskös talpú pajzs között, a csücskös talpú pajzs jobb oldali felső csúcsától a bal oldali felső csúcsig terjedően CIVIUM o KISOROSZI o OROZI felirat, a latin felirat archaizált betűformával. A felirat és a csücskös talpú pajzs között - mindkét oldalon - arany kikerics virág, fekete inda motívummal összekötve.

A címeren a szarvas feje fölött, illetve jobb és bal oldalán, a csücskös talpú pajzson kívül, annak bemélyedéseiben, három, napot szimbolizáló aranykör. A kikerics két virága között egy nagyobb és egy kisebb, nyolcágú aranycsillag, és bal oldalt egy kék kontúrú, emberarcú, álló helyzetű holdsarló.