Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Feketeerdő község címere
Nagyítsa ki a képet!

Feketeerdő község

(Győr-Moson-Sopron megye)

A címer álló, háromszögű pajzs, ezüst mezejében zöld talajon álló levelek nélküli, stilizált száraz fa zölddel. A levelek nélküli fa, mely lombját vesztette, a ciklikus idő jelképe.

A fa középső ágáról aranyzsinóron háromszögű vörös pajzs függ - mely mögöttes jelentéstartalommal bír: a vörös-ezüst színpár az Árpád-korra utal -, benne lebegő helyzetű heraldikai ezüstrózsával, ami a lakosság katolikus vallását jelképezi.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárán alul keresztbetett és arany makktermésekkel ékített zöld tölgyfaág övezi, mely a halhatatlanság, az erő, a kitartás és a rendíthetetlenség jelképe.

A címer alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagy betűs FEKETEERDŐ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.