Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Egercsehi község címere
Nagyítsa ki a képet!

Egercsehi község

(Heves megye)

Álló, kerektalpú tárcsapajzs, négy részre osztott.

A felső, vörös színű mezőben aranyszínű, az osztóvonalon álló aknaszállító berendezés, a bányászat szimbóluma, utal a település profilját megváltoztató szén megjelenésére.

A pajzs alsó, jobb oldali zöld színű mezejében jobb haránt irányú, csúcsával felfelé mutató, lebegő ezüstszínű csoroszlya. A bal oldali zöld színű mezőben bal haránt irányú, csúcsával felfelé mutató, lebegő ezüstszínű ekevas.

A pajzstalptól az osztóvonalig felnyúló kék színű ékben három lebegő, aranyszínű búzakalász. A pajzsot aranyszínű stilizált takaró fogja körbe.

A zöld mezőben bal haránt irányú ekevas, a jobb oldali jobb haránt irányú csoroszlya, kifejezik az itt élő emberek őstermelői tevékenységét, míg a kék mezőben lebegő arany búzakalász a terület lakóinak kenyeret biztosító fő terményére utal.