Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Baj község címere
Nagyítsa ki a képet!

Baj község

(Komárom-Esztergom megye)

A község címere a település történelmi múltját és jelentőségét kifejező jelkép. A címer háromszög alakú, hét egység széles és nyolc egység magas, fekete kontúrú pajzs. Felső széle egyenes, jobb és bal széle az alsó féltől lefelé ívelt. A pajzsmező osztatlan, színe kék.

A mezőn aranyszínű bőségszaru van. A szaru nyílásának középpontja az átlók metszéspontjával megegyezik, s indulási iránya a jobb felső sarok felé tartó átló, majd csúcsa a pajzs közepe felé visszafordul, tíz elemből és a nyílásból áll, fokozatosan keskenyedik, és a középpont felé mutató csúcsban végződik. A szaru nyílásából egy szőlőlevél, tengelyével a bal oldalra merőlegesen bújik elő, valamint egy kilenc szemből álló szőlőfürt, melynek függőleges tengelye pajzs csúcsa felé mutat. A levél és a szőlőfürt színe is arany.