Magyar Állami Jelképek

Címerkereső

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Apostag község címere
Nagyítsa ki a képet!

Apostag község

(Bács-Kiskun megye)

Fehér színű, téglalap alakú, középzöld színű, kerettel szegélyezett alaplapon, formára pergamenttekercs-szerű, pajzsformára emlékeztető, sárga rajzolaton ábrázolt épületegyüttes, amely tartalmaz 3 darab, középen álló, teljes magasságú templomtornyot és a szélső tornyokhoz kapcsolódó, kettő-kettő ablakot is ábrázoló, földszintes, magas tetős épületet. A címerrel szemben állva a bal oldali torony a református templomot idézi - csúcsán csillag rajzolattal; a jobb oldali torony a római katolikus templomot idézi, csúcsán kereszt rajzolattal.

A földszintes épületek tetőzete és ablakai bordó színűek, falazata a pergamenttekercs színével azonos sárga színű. A templomtornyok falazatai fehérek, a református és a katolikus templomtorony (szélső tornyok) tetőrajzolata, ablakai és ajtajai középzöld színűek, az evangélikus templomtorony (középső torony) tetőrajzolata, ablaka és ajtaja bordó színű.

A pergamenttekercs alatt félkörívben „APOSTAG KÖZSÉG" felirat.